?What is the meaning of "Halal" 

Halal is an Arabic word meaning lawful.  It refers to things or actions permitted by Shariah law without punishment imposed on the doer. It is usually used to describe something that a Muslim is permitted to engage in, e.g. eat, drink or use.

 

?What is the meaning of "Haram" 

The opposite of halal is haram , which is Arabic for unlawful or prohibited.

 

?what is  Haram food 

All kinds of food are considered halal except the following, which are haram: 
• Swine/pork and its by-products .
• Animals improperly slaughtered or dead before slaughtering .
• Animals not slaughtered in the name of Allah .
• Alcohol and all forms of intoxicating and hazardous drinks .
• Carnivorous animals, birds of prey, and land animals without external ears .

• Pests such as rats, centipedes, scorpions and other similar animals .
• Animals forbidden to be killed in Islam e.g. ants, bees, spider and woodpecker birds .
• Animals which are considered repulsive generally like lice, flies, maggots and other similar animals .
• Animals that live both on land and in water such as frogs, crocodiles and other similar animals .
• Blood and by-products of blood .
• Foods and drinks which contain any of the above haram ingredients or contaminated through contact with any of the above products .

?What is Halal Certification 

Halal Certification is a recognition that the products are premissible under Islamic law. These products are thus edible, drinkable or usable by Muslims



حلال عنوان مجموعه‌ای از نام نشان‌های تجاری (برند) است که بر محصولات غذایی درج می‌شود. این نام برگرفته از معنی غذای حلال است که در دین اسلام آمده است و اولین بار محصولات غذایی حلال در کشور مالزی بوجود آمده است. در چند سال اخیر این علامت تجاری غذایی بصورت یک علامت جهانی از طرف کشورهای اسلامی در دنیا معرفی شده‌ است به ‌طوریکه در کشورهای غیر اسلامی نیز از استقبال خوبی برخوردار شده است.

در سال ۱۹۹۷ این استاندارد برای اولین بار در سطح بین المللی مطرح و تعریف غذای حلال در آن انجام شد در این آیین نامه نه تنها تولید و فرآوری محصولات مشمول قوانین حلال می گردد بلکه حمل و نقل ، نگهداری، ذخیره سازی، و هر وسیله و ابزاری که به نوعی در این فرآیند دخیل است را شامل می شود. در حال حاضر برند حلال گستره وسیعی از فعالیت های اقتصادی را شامل می شود از آن جمله می توان به تولیدات دارویی ، بهداشتی و آرایشی و حتی فعالیت های مانند بانکداری ، مسافرت و توریسم اشاره کرد. امروزه علامت حلال علاوه بر اینکه مورد توجه مسلمان است در بین سایر ادیان نیز به علت سلامت و کیفیت مواد غذایی مورد توجه قرار گرفته است. در سال ۲۰۰۵ ارزش بازار جهانی فعالیت های اقتصادی حلال اعم از غذایی و غیر غذایی حدود ۲۰۰۰ میلیارد دلار بوده ولی در سال ۲۰۰۹ این رقم به حدود ۲۸۵۰ میلیارد دلار رسیده است. که ارزش بازار جهانی غذای حلال بالغ بر ۸۹۵ میلیارد دلار ۴/۳۱ درصد از فعالیت های اقتصادی حلال تشکیل می داده. رقابت شدیدی بین کشورهای مسلمان و غیر مسلمان در جهان وجود دارد اما کشور مالزی در این میان جز پیشتازان می باشد جالب اینکه نشان حلال بعد از مالزی بیشترین استفاده و تولید را در کشورهایی مانند انگلستان و فرانسه دارد.

 

حوزه‌های محصولات حلال

بازار جهانی حلال، در غذا متوقف نشده و در سال‌های اخیر به حوزه‌های دیگری نیز افزایش پیدا نموده است. اگرچه فعلاً فقط استاندارد غذای حلال توسط ۵۷ کشور اسلامی در قالب سازمان همکاری‌های اسلامی (OIC) در اکتبر ۲۰۱۰ در استانبول ترکیه تدوین و به امضاء رسیده اما در نظر دارند تا برای پاسخ به تقاضای بازار جهانی در تحقق استانداردهای جهانی حلال و تجارت محصولات حلال در حوزه‌های ذیل نیز وارد شوند:

غذای حلال

داروی حلال

مواد بهداشتی حلال

مواد آرایشی حلال

گردشگری حلال

خدمات مالی حلال از قبیل بانکداری، بورس ، بیمه و...

ترانزیت حلال

پوشاک حلال

خدمات جانبی حلال از قبیل رسانه، ورزش و تفریحات، کسب و کار و...

تدوین استاندارد غذای حلال توسط کارشناسان استاندارد کشورهای اسلامی از اقدامات مهمی است که راه را برای اجرای استاندارد حلال سازمان کنفرانس اسلامی در کلیه کشورهای اسلامی آماده سازد تا صدور گواهی برند حلال در سراسر جهان توسط سازمان‌های مجاز با هماهنگی مؤسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی انجام پذیرد و باعث سهولت در امور واردات و صادرات می‌شود.

نشان حلال


استاندارد ایزوهای مرتبط:

  • استاندارد ایزو فرآیند پرتودهی ISO 14470:2011
  • استاندارد ایزو بهداشت و ایمنی مواد غذایی در کیترینگ ها ISO 22002-2:2013
  • استاندارد ایزو اصول ایمنی غذا SFBB
  • استاندارد ایزو عملیات کشاورزی مطلوب (GAP (Good Agriculture Practice
  • استاندارد ایزو شرایط مطلوب زیرساختارISO 22716 GMP
  • استاندارد بین المللی غذا IFS
  • استاندارد ایزو سیستم مدیریت بهداشت مواد غذایی HACCP
  • استاندارد ایزو مدیریت ایمنی مواد غذایی ISO 22000

  • صدور و اخذ گواهی نشان حلال ( HALAL) توسط گروه ایزوکاران در کوتاهترین زمان و بهترین خدمات 

    جهت پاسخگویی سریع به سوالات شما درباره نشان حلال ( HALAL) به آدرس تلگرامی isokaran@ مراجعه نمایید.


    The Isokaran Group is ready to cooperate with commercial companies in order to obtain ISO and international certificates, Iran's national standard, Apple Health Certificate and Halal Certificate.