A GMP is a system for ensuring that products are consistently produced and controlled according to quality standards. It is designed to minimize the risks involved in any pharmaceutical production that cannot be eliminated through testing the final product

GMP covers all aspects of production from the starting materials, premises and equipment to the training and personal hygiene of staff. Detailed, written procedures are essential for each process that could affect the quality of the finished product. There must be systems to provide documented proof that correct procedures are consistently followed at each step in the manufacturing process - every time a product is made

GMP مخفف Good Manufacturing Practice (شرایط خوب (مطلوب) زیرساختار) است که فونداسیون اصلی سیستم HACCP است. در واقعGMP پایه و اساس نظام‌های ایمنی مواد غذایی  است و اجرای این اصول سلامت محصول را طبق استانداردهای مورد نظر تامین می‌کند. اصولGMP عوامل کنترلی هستند که بر کل عملیات تولید و کنترل کیفیت تمرکز دارند و نه بر یک فرایند خاص.

وقتی صحبت از علوم و صنایع غذایی می‌شود، نخستین تصویری که در ذهن نقش می‌بندد کارخانه‌های صنایع غذایی هستند و اولین مسئله‌ای که مورد توجه قرار می‌گیرد شرایط موجود برای تضمین کیفیت، ایمنی و سلامت محصولات غذایی است و به تبع، به دنبال راهی برای محقق شدن  این امر می‌گردیم. لازم به یادآوری است ایران از درخواست‌کنندگان عضویت در سازمان تجارت جهانی است، لذا باید نیازمندی‌های سازمان تجارت جهانی از مراحل اولیه آماده‌سازی، تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی به کار گرفته شود. در این راستا بر آن شدیم تا باب موضوعی تحت ‌عنوان اصول اجرایی GMP در کارخانه‌های صنایع غذایی را بگشاییم تا بتوانیم اصول ایمنی و سلامت محصولات غذایی را از ریشه و پایه درست بنیان نهاده و بدین‌گونه علاوه بر دستیابی به ایمنی و سلامت محصولات غذایی با گام‌هایی استوار قدم در راه تجارت جهانی و صادرات نهیم تا بتوانیم جایگاه واقعی خود را در صنعت غذا پیدا کنیم.متاسفانه بسیاری از کارخانه‌های فعال در ایران بدون رعایت اصول یادشده ساخته شده و تعداد بسیاری نیز در حال ساخت است که اصول GMP در ساخت این کارخانه‌ها اصلا و یا تا حد زیادی رعایت نمی‌شود. این اصول در کارخانه‌های مختلف مثلا کارخانه‌های نوشابه‌سازی، صنایع لبنی و صنایع فراورده‌های گوشتی و… متفاوت است و باید توسط کارشناسان خبره در این‌گونه کارخانه‌ها پیاده و اجرا شوند.قبل از اجرای سیستم HACCP  و استقرار آن در کارخانه‌ و اخذ مدرک باید فونداسیون و پایه را بنا نهاد که GMP نام دارد


استاندارد ایزوهای مرتبط:

  • استاندارد ایزو فرآیند پرتودهی ISO 14470:2011
  • استاندارد ایزو بهداشت و ایمنی مواد غذایی در کیترینگ ها ISO 22002-2:2013
  • استاندارد ایزو اصول ایمنی غذا SFBB
  • استاندارد ایزو عملیات کشاورزی مطلوب (GAP (Good Agriculture Practice
  • نشان حلال
  • استاندارد بین المللی غذا IFS
  • استاندارد ایزو سیستم مدیریت بهداشت مواد غذایی HACCP
  • استاندارد ایزو مدیریت ایمنی مواد غذایی ISO 22000


  • صدور و اخذ گواهی GMP استاندارد ایزو شرایط مطلوب زیرساختار ISO 22716 (در صنایع غذایی) توسط گروه ایزوکاران در کوتاهترین زمان و بهترین خدمات 

    جهت پاسخگویی سریع به سوالات شما درباره (ISO 22716(GMP به آدرس تلگرامی isokaran@ مراجعه نمایید.


    The Isokaran Group is ready to cooperate with commercial companies in order to obtain ISO and international certificates, Iran's national standard, Apple Health Certificate and Halal Certificate.